clanak False

Od 5. do 12. studenoga na Trgu bana Jelačića održava se manifestacija Martin je v Zagrebu

U organizaciji KUD-a Prepuštovec, od 5. do 12. studenoga, na Trgu bana Josipa Jelačića, održat će se već tradicionalna, 16. po redu, manifestacija Martin je v Zagrebu. 
04.11.2016.
U organizaciji KUD-a Prepuštovec, od 5. do 12. studenoga, na Trgu bana Jelačića, održat će se već tradicionalna manifestacija Martin je v Zagrebu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Tradiciju krštenja mošta u Prigorju njegujemo već više od sto godina, istaknuo je predsjednik KUD-a Josip Lipar. Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je i zanimljiv turistički događaj, okupili smo vinare s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, a uz vino će građani moći uživati u različitim domaćim jelima i delicijama koje se proizvode na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
Martin je v Zagrebu završava 12. studenoga, kada će na glavnom zagrebačkom trgu 15 martinskih biskupa iz cijele Hrvatske krstiti mošt, dodao je Josip Lipar, zahvalivši gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić napomenula je da će tijekom manifestacije svoja vina nuditi 23 izlagača te da je to ujedno i odlična prilika vinarima za promociju proizvoda.

Drago mi je da se Martin je v Zagrebu održava već 16. put i to u suradnji sa Zagrebačkom županijom, jer martinske običaje trebamo čuvati i približiti ih građanima i turistima, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Uz poziv građanima da posjete manifestaciju, gradonačelnik je istaknuo da će otvorenje biti u ponedjeljak, 7. studenoga, u 18,00 sati na Trgu bana Jelačića, a završna svečanost – krštenje mošta u vino u subotu, 12. studenoga u 12,00 sati, također na glavnom gradskom trgu.

 

Gradske vijesti - 2016.