clanak False

Obitelj na more, a pas na ulicu?

Zbrinite svoje kućne ljubimce prije odlaska na godišnje odmore! Dogovorite čuvanje s obitelji ili prijateljima, ili još bolje - povedite ih sa sobom!
29.06.2016.
Tradicionalna kampanja Obitelj na more, a pas na ulicu?, kojom se želi upozoriti na problem napuštanja životinja, predstavljena je danas na Cvjetnom trgu, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. Kampanja Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja ove godine se održava u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pod motom Ugasimo neodgovornost.

Predsjednik Udruge, Luka Oman, naglasio je kako je napuštanje životinja u Hrvatskoj velik i kontinuirani problem, koji još više dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, kad zbog godišnjih odmora neodgovorni vlasnici napuštaju čak 50% više kućnih ljubimaca. Za napuštanje nema isprike, rekao je Oman, objasnivši kako rješenja uvijek ima – bilo da životinje otputuju zajedno s vlasnicima ili da ostanu na čuvanju kod rodbine prijatelja ili pak u hotelima za pse.

Akciju je podržao i gradonačelnik Bandić, u društvu svog Rudija, pozvavši Zagrepčane da budu odgovorni prema svojim ljubimcima i zbrinu ih na odgovarajući način za vrijeme svojih godišnjih odmora.
 

Gradske vijesti - 2016.