clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Na Trgu bana Jelačića, u povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, gradonačelnik Bandić simbolično je u zrak pustio stotinjak plavih balona.
01.04.2016.

U povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Milan Bandić ujedno i pokrovitelj manifestacije, u društvu s predstavnicima udruga, roditeljima i djecom oboljelom od autizma, simbolično je u zrak pustio stotinjak plavih balona. Time se Zagreb pridružio ostalim europskim metropolama, koje su na taj način obilježile deveti po redu Svjetski dan svjesnost o autizmu.  
 
Predsjednica udruge za skrb autističnih osoba Hrvatske Lidija Penko istaknula je kako su uz kontinuiranu  podršku i veliko razumijevanje gradonačelnika Bandića, napravljeni prvi koraci na dugačkom putu prema kvalitetnijoj i učinkovitijoj rehabilitaciji ove ranjive populacije.

Na Jelačićevom placu postavljeni su i štandovi s informativnim sadržajem, kao i brošure Saveza udruga sa smjernicama kod slučajeva sumnje odnosno dijagnoze autizma. Manifestacija se ove godine odvijaju pod motom Autizam – poštovanje, prihvaćanje, inkluzija, s ciljem prepoznavanje ove bolesti u što ranijoj dječjoj dobi.
 

Gradske vijesti - 2016.