clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

U povodu obilježavanja 24. Svjetskog dana bolesnika, gradonačelnik je posjetio korisnike Doma za umirovljene svećenike Sv. Josip na Kaptolu.
11.02.2016.
U povodu obilježavanja 24. Svjetskog dana bolesnika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s pročelnicama Gradskog ureda za zdravstvo i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Mirnom Šitum i Višnjom Fortunom te zastupnicom Gradske skupštine Anom Stavljenić-Rukavina, posjetio je jutros korisnike Doma za umirovljene svećenike Sv. Josip na Kaptolu.

Sretan sam što smo na današnji Dan bolesnika obišli ljude koji su godine posvetili službi drugima, kao svećenici diljem Hrvatske. Hvala vam na svemu što ste učinili za ovaj grad i ovu zemlju, jer vjera u Boga je ono što je ovaj narod očuvalo, rekao je gradonačelnik Bandić zaželjevši im da najljepši dio svoga života provedu u zdravlju i miru.

Tople riječi prisutnima uputila je i pročelnica Šitum: Želim da što manje bolesti liječite i da što ugodniju starost proživljavate i da se osjećate dobro u ovom divnom prostoru. Grad Zagreb -Gradski ured za zdravstvo vam  uvijek stoji na raspolaganju za sve vaše potrebe.

Ravnatelj Doma Juraj Jerneić istaknu je kako je Svjetski dan bolesnika ustanovio Papa Ivan Pavao II. 1993. godine kako bi pozvao cijeli svijet i potaknuo ljude da promisle o brizi i njezi za bolesne barem jedan dan,  a da na tome rade čitavu godinu. Poruka Pape Franje povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika je Što god vam rekne učinite. To su Isusove riječi apostolima i učenicima, da čine dobro u njegovo ime za bolesne, slabe i ljude u potrebi.

 

Gradske vijesti - 2016.