clanak False

Obilazak teniskog centra Maksimir

U povodu godišnje skupštine Svjetske teniske federacije gradonačelnik Milan Bandić zajedno s predsjednikom ITF-a Davidom Haggertyjem je obišao teniski centar Maksimir.
17.06.2016.

U povodu godišnje skupštine Svjetske teniske federacije u Zagrebu je gradonačelnik Milan Bandić zajedno s predsjednikom ITF-a Davidom Haggertyjem i predsjednikom HTS-a Franjom Lukovićem obišao teniski centar u SRC-u Maksimir.

Ovo je prvi put da skupština svjetske teniske organizacije stoluje u Zagrebu, a HTS-u i gospodinu Lukoviću zahvaljujem što su uspjeli nagovoriti čelnike svjetskog tenisa da dođu u Zagreb. Mnogostruke su koristi od tog posjeta: športski, turistički, gospodarski i politički. Veseli me što mi je ponuđeno da budem počasni predsjednik ovog skupa, a što sam sa zadovoljstvom i prihvatio – rekao je gradonačelnik nakon obilaska TK Dinamo.

Skupština, na kojoj se očekuje dolazak više od 220 delegata, iz 211 zemalja članica se održava od 20. – 23. lipnja, a teme skupštine se kreću u rasponu od juniorskoga do profesionalnog tenisa, financijskih izvještaja, razvojne strategije, tenisa na Olimpijskim igrama, izmjena pravila te formata Davis Cupa i Fed Cupa.

Organiziranje ove skupštine je od velike važnosti za hrvatski tenis jer, osim što se po prvi put održava u Hrvatskoj, ona je i izvrsna prilika za ostvarivanje velikog broja međunarodnih kontakata i dogovaranje različitih međunarodnih projekata.
 

Gradske vijesti - 2016.