clanak False

Obilazak Rudeša i Budenca

Kao što je dogovoreno na sjednici Gradske skupštine, gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika i zastupnika Stojaka, obišao je zagrebačke kvartove Rudeš i Budenec.
17.05.2016.

Kao što je dogovoreno na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika i gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, obišao je zagrebačke kvartove Rudeš i Budenec, sve kako bi zajedno s predstavnicima građana riješili aktualnu mjesnu problematiku.

Rudeš

Rudeš će tako, najavio je gradonačelnik, dobiti funkcionalnu sportsku dvoranu u okviru objekta stare rudeške škole, u kojoj će se smjestiti Košarkaški klub Rudeš. Dvorana bi svoja vrata trebala otvoriti do 15. srpnja, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić koji je dodao kako još ostaje za završiti aneks škole, dok je energetska obnova vrtića pri završetku.

Istaknuvši dobru suradnju s Gradom, predsjednik Mjesnog odbora Nikola Anić objasnio je da nakon vrtića i novog dječjeg igrališta, ostaje za urediti i zgradu Mjesne samouprave. Osim toga, urediti bi se trebala i rudeška Šikara, zapušteno privatno zemljište uz put koji svakodnevno koriste brojni stanovnici Rudeša. Ovo je postalo odlagalište smeća i potencijalan izvor zaraze, rekao je gradonačelnik, naloživši da se hitno stupi u kontakt s vlasnicima zemljišta i započne sa čišćenjem terena.

Budenec

Kao najveći problem u svome mjestu, stanovnici Budenca na istočnoj strani grada, istaknuli su dugogodišnja nastojanja da se dovrši Ulice Mate Trbušića. Naime, dovršetak dodatnih 200m ulice, odnosno spoj s Budenečkom cestom, rezultiralo bi boljom protočnosti vozila i kvalitetnijim sigurnosno-prometnim rješenjem. Ponajprije se to odnosi na veću sigurnost djece koja koriste dječje igralište u sklopu društvenog doma, naglasio je predsjednik Mjesnog odbora Budenec Vjekoslav Šarec.

Ovdje će se napraviti tri stvari – spojit će se dvjestotinjak metara ulice, obnovit će se ostatak od kojih 500 metara te će se riješiti problem odvodnje, najavio je gradonačelnik Bandić. Kako je objasnio Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste, za izgradnju Ulice Mate Trbušića već postoji izrađen idejni projekt, ishođene su pravomoćne lokacijske dozvole te su ugovoreni i izvedeni glavni izvedbeni projekti. Trenutno se nalazimo u fazi prikupljanja potvrda javno-upravnih tijela, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole i raspisivanje natječaja za građevinske radove, rekao je Tepeš, dodavši kako je procijenjena vrijednost radova oko 4.500.000,00 kn bez PDV-a.
Radovi bi trebali početi do 15. kolovoza, zaključio je gradonačelnik.

 

Gradske vijesti - 2016.