clanak False

Obilazak radova u Selskoj, ulici Jurja Haulika, na Trgu Petra Svačića te Av. V. Holjevca

Jutros su započeli radovi na sanaciji vrelovoda u Selskoj ulici, uređenje ulice Jurja Haulika i dijela Trga Petra Svačića te istočnog kolnika Avenije Većeslava Holjevca.
16.08.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros, sa suradnicima, Selsku ulicu, gdje su započeli radovi na sanaciji vrelovoda, radove na uređenju ulice Jurja Haulika i dijela Trga Petra Svačića, te Aveniju Većeslava Holjevca, gdje je, nakon završetka zapadnog kolnika, započela sanacija istočnog kolnika.

Selska

Nakon što HEP sanira cjevovod na dionici od Zagorske ulice do Prilaza baruna Filipovića, Zagrebačke ceste će sanirati prometnicu, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da je obnova tog dijela Selske bila planirana prošle godine ali je odgođena zbog potrebe sanacije cjevovoda, te da bi prometnica trebala biti u funkciji oko 26. – 27. kolovoza ako radovi na cjevovodu ne budu veći od planiranog.

Ukupna vrijednost radova iznosit će oko 1.500,000,00 kuna, od čega će radovi HEP-a iznositi 700,000,00 kn, a oko 800.000,00 kn Grad će izdvojiti za sanaciju kolnika od Zagorske do Prilaza baruna Filipovića.

Ulica Jurja Haulika i Trg Petra Svačića

Sanacija ulice Jurja Haulika te južnog dijela Trga Petra Svačića trebala bi trajati do subote, 20. kolovoza. Radovi obnove kolnika i pločnika u Haulikovoj financiraju se kroz Plan malih komunalnih akcija, a južni dio Svačićevog trga obnavlja se iz programa redovitog održavanja, naglasio je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić, dodavši da će radovi u Haulikovoj iznositi 400,000,00 kuna, a za Trg 200,000,00 kn.
Gradonačelnik Bandić najavio je da je iduće godine u planu kompletna rekonstrukcija Preradovićeve ulice od Svačićevog do Cvjetnog trga.

Avenija Većeslava Holjevca

Nakon što smo završili zapadni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, jutros smo započeli sa sanacijom istočnog dijela prometnice, na dionici od Avenije Dubrovnik do Slavonske avenija, rekao je gradonačelnik, istaknuvši da će se nastojati da radovi budu gotovi do kraja tjedna - nedjelje navečer, kako bi u ponedjeljak promet normalno funkcionirao.

Voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić dodao je da se obnavlja 1.750 m kolnika, da će se na mostu prevlačiti jedan sloj asfalta, a na ostalom dijelu prometnice dva sloja te, kao i obično, izvršiti podizanje instalacija i iscrtavanje horizontalne signalizacije. Najavio je, također, od 22. kolovoza početak radova na Aveniji Dubrovnik, od Av. Većeslava Holjevca do rotora u Utrinama.

Gradske vijesti - 2016.