clanak False

Obilazak radova u Hrvatskom Leskovcu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je radove na izgradnji primarne kanalizacije dijela naselja Hrvatski Leskovac vrijedne 15,5, milijuna kuna.
23.06.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je radove na izgradnji primarne kanalizacije dijela naselja Hrvatski Leskovac vrijedne 15,5, milijuna kuna.

Do sada smo napravili 4 kilometara, a u sljedeća tri mjeseca izgradit će se kanalizacija u ukupnoj dužini od 13 kilometara, nakon toga ide vodovod, a na jesen ćemo sve asfaltirati, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je politika Grada da se ne smije zaboraviti na infrastrukturu u rubnim dijelovima Zagreba.

Zamolivši građane za strpljenje zbog odvijanja radova, direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic istaknula je kako će se projektom omogućiti priključenje naselja Hrvatski Leskovac na centralni sustav odvodnje Novi Zagreb zapad u naselju Blato, a sve zajedno na centralni uređaj za pročišćavanje.

Potpredsjednik Mjesnog odbora Božo Bagarić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova, naglasivši važnost ovog projekta za građane Leskovca.

Spomenut je i problem oborinske odvodnje u ulici Pilinike, gdje se nalazi pet upojnih bunara koji su nepropusni pa prilikom oborina dolazi do nakupljanja vode. Kako je objasnio zamjenik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, komunalne poslove i promet Alan Ordulj, zakonom je zabranjena izgradnja i uređenje upojnih bunara: Gradski ured za prostorno pokrenuo je postupak projektne dokumentacije za projektiranje oborinske odvodnje cijelog naselja kako bi se taj problem riješio.  Kad dobijemo sve potrebne dozvole krenut ćemo u realizaciju tog projekta u Hrvatskom Leskovcu, ali i na drugim područjima koje nemaju oborinsku odvodnju.
Također je dodao kako će Ured poslati ekipe na teren da se vidi može li se napraviti privremena mjera kako bi se pomoglo ljudima: Napravit ćemo sve što možemo kako zbog nakupljanja vode ne bi ugrozili sigurnost motornog prometa i pješaka.
 

Gradske vijesti - 2016.