clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros pet lokacija u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad.
01.10.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros pet lokacija u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad.

Prva lokacija obilaska bila je Podbrežje, gdje je u tijeku izgradnja 600-tinjak stanova, od kojih će 200 biti za javni najam, 200 za socijalni najam i 200 stanova namijenih za znanstvene novake. Prema riječima predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić  Deban, prva faza trebala bi biti gotova do kraja sljedeće godine, a ukupna vrijednost iznosi oko 230 milijuna kuna. Također, paralelno s izgradnjom stanova projektiraju se i javni sadržaji, zdravstvene, kulturne i obrazovne institucije čija gradnja će započeti sljedeće godine.

Posebno me veseli što ćemo sačuvati mlade ljude, 200-tinjak obitelji znanstvenih novaka kojima će Grad Zagreb subvencionirati dio kamatne stope, rekao je gradonačelnik Bandić. Time svjedočimo da bez mladih i obrazovnih ljudi nema ni Zagreba, a ni Hrvatske.

Nakon Podbrežja, gradonačelnik Bandić obišao je novoimenovani Trg sv. Klare ispred Crkve Sv. Klara gdje je na oko 2000 kvadrata uređena zelena površina, hortikultura te parkiralište. Radovi su trajali oko četiri mjeseca, a ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više 600 tisuća kuna.

Dobili smo suglasnost Nadbiskupskog stola za kupnju zemlje od 10 000 kvadrata za proširenje groblja i izgradnju dječjeg vrtića, rekao je gradonačelnik.  Za mjesec dana imat ćemo procjenu i osigurati sredstva da se kupi ta zemlja, a na proljeće bi krenula izgradnja vrtića.

U sklopu obilaska gradonačelnik je sa suradnicima, obišao i dječja igrališta od kojih se jedno nalazi u Trnskom, a dva u Sigetu.

Na dječjem igralištu u Trnskom radovi čija vrijednost iznosi 330 tisuća kuna  počeli su prije tjedan dana i trebali bi završiti sljedeći tjedan, dok su u Sigetu završeni radovi na obadva dječja igrališta.

Prema riječima potpredsjednika VGČ Jadranka Baturića, Viječe  je ove godine izdvojilo gotovo dva i pol milijuna kuna za dječja igrališta i još oko dva milijuna kuna za ostale zelene površine u Novom Zagrebu-zapad.

Zadnja lokacija obilaska bila je Brajkovićev prolaz, na kojemu su prije tri tjedna započeli radovi na sanaciji platoa u vrijednosti sedam milijuna kuna bez pdva-a.

Zamolivši sugrađane za strpljenje u naredna tri mjeseca koliko će trajati radovi, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako će ovo biti jedna od ljepših šetnica u gradu. Upozorivši gradonačelnika na opasne betonske dotrajale zidove, istaknuo je da će ih zamijeniti sa ogradom  kako ne bi predstavljali opasnost za ljude.
 

Gradske vijesti - 2016.