clanak False

Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb - istok

22.10.2016.

Novi Zagreb - istok

Zapruđe
Gradonačelnik je najprije posjetio Dječji vrtić Zapruđe gdje se sastao s ravnateljicom Boženom Lasić i predsjednikom Gradske četvrti Dinkom Sutonom kako bi provjerio što je tijekom proteklih mjeseci učinjeno. Izgradnjom visoke ograde je povećana sigurnost djece, a u tijeku je i postavljanje prometne signalizacije u sklopu vrtića s pomoću koje će se djeca učiti ponašanju te  stjecanju osjećaja sigurnosti kada su u prometu.


Dugave
Potom se gradonačelnik sa suradnicima uputio u Dugave, u DV Tratinčica gdje se izvode radovi na energetskoj obnovi objekta i to u okviru  ZagEE projekta. Ne hvalimo se, već radimo svoj posao. U ovaj se vrtić uložilo gotovo 4 milijuna kuna, a o  svemu onome što se napravilo će vas najbolje informirati ravnateljica – istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Ravnateljica Nevenka Baksa je posebno zahvalila Gradu i gradonačelniku na brojnim ulaganjima te je prisutne o njima informirala. Kako se čulo, poboljšani su radni uvjeti i u unutarnjem i u vanjskom prostoru, promijenjeno je krovište, izolacija na fasadnim zidovima, stolarija, a na redu je modernizacija toplinske podstanice  te zamjena rasvjete. Ovim ulaganjima će se preko 70% toplinske energije uštedjeti, a značajno će se smanjiti i emisija CO2 – rekla je Nataša Kelava iz Gradskog ureda za energetiku. Nakon vrtića su gradonačelnik i suradnici posjetili dugavsku crkvu sv. Mateja na čijem su platou započeli sanacijski radovi te se njihov završetak očekuje  krajem godine. Sljedeća  postaja je bila Dom zdravlja Zagreb – Centar u Dugavama, a koji je najveći dom zdravlja u Republici Hrvatskoj i u čiju su adaptaciju tijekom godine dana uložena znatna sredstva. Između ostalog, u obnovu krova i u uređenje i opremanje stomatoloških ordinacija ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna.

S Lucom Slišković, ravnateljicom Doma za starije i nemoćne sv. Ana gradonačelnik je obišao objekt te je provjerio kako, nakon radova što su na njemu i u njegovu okolišu izvedeni, sada izgleda. Izgrađen je protupožarni put, proširen je za 40-ak kreveta na 4. katu, a slijedi otvaranje odjela za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti kapaciteta također 40-ak kreveta,  u  vrijednosti od oko 4 milijuna kuna.

Sopot
Nakon posjeta Domu za starije i nemoćne, gradonačelnik se zadržao u Sopotu te je obišao SRC Sopot. Tom prilikom je napomenuo kako je zadnjih 15 godina objekt bio u rukama lošeg gospodara. Nakon okončanja sudskog postupka, zadnjih pola godine njime nitko ne upravlja.  U jednome smo od najljepših novozagrebačkih predjela i na nama je da sve učinimo kako bi svi njegovi korisnici, od škole, građana, udruga i mjesnog odbora, bili zadovoljni – naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.
 

Gradske vijesti - 2016.