clanak False

Obilazak gradilišta

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je obišao gradilište na Trgu kralja Tomislava kao i radove na proširenju Ulice kneza Branimira.
18.06.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić je u društvu svojih suradnika obišao Trg kralja Tomislava, gdje su u tijeku radovi na njegovu uređenju i obnovi.

Zagrebački gradonačelnik je napomenuo kako je ovo prvi dio radova na uređenju Trga kralja Tomislava koji će trajati do kraja kolovoza. Preko ljeta ćemo raspisati natječaj za preostale poslove na uređenju Tomislavca. Napravit ćemo manje pauze zbog koncerata što će se ovdje održavati u povodu Dana državnosti te zbog koncerta  2CELLOSA , ali o tome će vas više informirati  gospoda Đerzić i Lušetić – najavio je gradonačelnik Bandić.

Damir Đerzić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje prisutne je izvijestio kako su  radovi na sanaciji oborinske odvodnje parka te hortikulturalnog uređenja i navodnjavanja pri kraju, da su uređene istočne i zapadne pješačke staze, a da je  u tijeku obnova fontane, odnosno da je njezino uređenje u završnoj fazi te da će u cijelosti biti završena potkraj kolovoza. Pripremni radovi na javnoj rasvjeti Trga kralja Tomislava su završeni,  izgrađeni su  temelji i provučeni kablovi za javnu rasvjetu . U tijeku je postupak nadmetanja za izvođenje završnih radova čija je vrijednost oko milijun kuna – rekao je pomoćnik pročelnika Đerzić.

Zagreb classic na Tomislavcu

Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport  je najavio kulturno-umjetnički program riječima  –  Na najljepšem europskom parku koji će zasjati sjajom Schonbrunna treba osmisliti dobar program. Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bandića smo osmislili novi festival Zagreb classic koji otvaramo 25. lipnja u  povodu Dana državnosti i to velikim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije s mladim pjevačkim zvijezdama. Na festivalu će nastupiti  Orkestar Muzičke akademije, Zagrebačka filharmonija i niz  eminentnih gostiju, a  vrhunac se očekuje nastupom 2CELLOSA  2. srpnja kada taj dvojac proslavlja petu obljetnicu svoje uspješne karijere. To će biti prava turistička razglednica Zagreba jer ćemo našim gostima pružiti  nezaboravnu kulturnu atrakciju – rekao je Tedi Lušetić. 

Uređenje Ulice kneza Branimira

Nakon toga je gradonačelnik sa suradnicima obišao gradilište u Branimirovoj ulici, gdje je pustio u promet novi desni skretač koji iz Heinzelove vodi u Branimirovu ulicu.

Otkad Zagreb postoji, Stara i Nova Branimirova nikada nisu  bile spojene te se sada nalazimo na mjestu povijesnog spoja tih ulica. Otvaranje prometnice se planira sredinom srpnja. Potom idemo na Radničku cestu – najavio je gradonačelnik.
Inače, riječ je o  rekonstrukciji Heinzelove ulice, od ulaza na parkiralište tvrtke Agit pa do raskrižja s Ulicom kneza Branimira. Obuhvaća proširenje istočnog kolnika Heinzelove ulice na širinu od četiri prometne trake, odnosno  dodatnoga prometnog traka za desno skretanje iz smjera jug (Heinzelova ulice) u smjeru istok (Branimirova ulica), što će povezivati južni privoz Heinzelove  s novoizgrađenom Branimirovom ulicom.

Istočni kolnik Heinzelove ulice predviđa proširenje kolnika na 4 prometna traka:  2 prolazna traka (smjer ravno), trak za lijevo skretanje i trak za desno skretanje. Trak za desno skretanje bit će širok najmanje 4.5 m i to na mjestu gdje funkcionira kao odvojeni kolnik.
 

Gradske vijesti - 2016.