clanak False

Obilazak GČ Sesvete i Mosta Slobode

30.03.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, u društvu suradnika, gradsku četvrt Sesvete, odnosno groblje Vugrovec, rekonstruiranu zgradu Mjesnog odbora Kučilovina te novi objekt Mjesne samouprave i DVD-a U Sesvetskoj Selnici. U sklopu obilaska, gradonačelnik je provjerio tijek radova i na Mostu Slobode.  

Pročelnik Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove Damir Lasić je objasnio da je u tijeku postupak otkupa parcela za proširenje groblja Vugrovec. Naglasio je da je tijeku postupak utvrđivanja vrijednosti zemljišta čiji je vlasnik Župa Vugrovec, a po utvrđivanju čestice krenuti će se u izradu dokumentacije za lokacijsku dozvolu. Osim proširenja samoga groblja, planovi uključuju proširenje prilaza groblju te izgradnja novih parkirnih mjesta.

Sljedeća točka subotnjeg obilaska bio je objekt Mjesnog odbora Kučilovina, koji je obnovljen nakon više od 40 godina, a vrijednost investicije je iznosila oko 3 milijuna kuna. Nakon toga, delegacija je posjetila novi objekt Mjesne samouprave i DVD-a Sesvetska Selnica. Obnovljene su prostorije, osigurano je 13 parkirnih mjesta od čega 2 parkirna mjesta za osobe sa invaliditetom dok su sportski tereni na sjevernom dijelu čestice u potpunosti obnovljeni i ograđeni. Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete je zahvalio Gradu i naglasio da su novi objekti od iznimne važnosti za građane tog dijela grada, a naročito za mlađe sugrađane koji redovito koriste nove sportske sadržaje. Investicija je iznosila oko 6 milijuna kuna.

Posljednja lokacija obilaska bila je na istočnoj strani Mosta Slobode gdje je u tijeku sanacija ograde, vijenaca i pješačkih staza. Sanacija mosta je počela s proširenjem nogostupa u dužini od 750 metara s istočne strane, a potom će radnici proširiti i obnoviti i zapadnu stranu. Vrijednost radova je oko 17 milijuna kuna, a traju do sredine kolovoza, rekao je gradonačelnik Bandić uz apel pješacima i vozačima za razumijevanje i strpljenje dok su radovi u tijeku.

Gradske vijesti - 2019.