clanak False

Obilazak aktualnih gradskih gradilišta

Zagrebački gradonačelnik obišao je danas aktualna gradilišta u gradskom središtu - Ljetnu pozornicu na Tuškancu, Dubravkin put te Radićevu ulicu.
01.04.2016.

Fotografije s obilaskaLjetna pozornica na Tuškancu i Dubravkin put

Lokaciju ljetne pozornice Tuškanac gdje je dovršen prateći paviljon obišao je sa suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić te  prošetao poznatom zagrebačkom šetnicom Dubravkin put.

Do svetog Ilije, odnosno 20. srpnja ove godine ovdje ćemo imati najmanje jednu ili dvije predstave na Tuškancu. Ovo je nešto najljepše što se Zagrebu moglo dogoditi, komentirao je gradonačelnik Bandić poznatu Ostrogovićevu ljetnu pozornicu.

Na Tuškancu je, naime, nakon sanacije ljetne pozornice u periodu 2009. – 2012., dovršen i prateći paviljon na prostoru pristupa pozornici koji će od sada, naglasio je gradonačelnik, u potpunosti biti bez automobila, dok će u prostorijama paviljona biti postavljeni sanitarni čvorovi, spremište, prostor za prodaju ulaznica te ugostiteljski objekt s otvorenom terasom. Ukupna investicija ove faze je oko 2,5 milijuna kuna.

Nakon hortikulturnog uređenja koje će uslijediti kroz 10-ak dana, krećemo u sljedeću fazu radova na izgradnji pratećih sadržaja iza projekcijskog platna: uređenja garderoba, sanitarija za izvođače, prostora za pripremu izvođača te prostora scenske režije, rekao je u prigodi obilaska pročelnik Dinko Bilić.

Posebna pažnja posvetit će se i Dubravkinom putu, gdje su u tijeku sanacijski radovi. Na ovoj zagrebačkoj zelenoj oazi asfalta neće biti, podvukao je gradonačelnik.

Radićeva prije roka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao i aktualno gradilište u centru grada – Radićevu ulicu u kojoj su radovi na obnovi započeli 10. ožujka. Završetak svih radova gradonačelnik je najavio za 1. kolovoza ove godine.
Kako je najavio, svakodnevno će obilaziti gradilište. Nema niti jednog argumenta, niti jednog opravdanja da ne završimo u roku, ovdje ne smije biti improvizacije, izjavio je Milan Bandić.

VIŠE o radovima u Radićevoj ulici
 

Gradske vijesti - 2016.