clanak False

Novogodišnji prijem za Diplomatski zbor

U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je u povodu početka nove godine primio članove Diplomatskog zbora akreditirane u RH.
20.01.2016.

U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je u povodu početka nove godine primio članove Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj, predvođene apostolskim nuncijem Alessandrom D'Erricom.

Zahvalivši na uspješnoj suradnji  u prošloj godini, gradonačelnik je istaknuo zajednički rad na mnogim projektima razvijanja prijateljske suradnje, te na području kulture i gospodarstva, a u posljednje vrijeme i na ekonomskom i socijalnom planu.

Iznimno smo ponosni na uspjeh Grada Zagreba koji je i u protekloj godini bio domaćin mnogim političkim, znanstvenim, kulturnim, sportskim i gospodarskim događanjima. Spomenut ću i veliki uspjeh našega Zagreba koji je svojim jedinstvenim projektom bio sudionik svjetske izložbe EXPO 2015 u Milanu i istaknuo svoje sudjelovanje kao jedini grad među mnogim svjetskim velesilama, dodao je gradonačelnik Bandić. Izniman turistički uspjeh u protekloj godini svakako je obilježio i naš pobjednički i veličanstveni događaj Advent u Zagrebu koji je na najljepši mogući način zaokružio završetak 2015. godine i dao nam vjetar u leđa za nove ideje i projekte u 2016. godini.

Gradonačelnik je ujedno naglasio da će ova Gradska uprava nastaviti razvijati i graditi Zagreb otvoren prema Europi i svijetu, da će prihvaćati inovacije i razmjenu pozitivnih iskustava ali isto tako i zadržati tradicionalne vrijednosti po kojima je naš grad prepoznatljiv.

U ime Diplomatskog zbora na tradicionalnom novogodišnjem prijemu domaćinu je zahvalio apostolski nuncij Alessandro D'Errico, istaknuvši da se, zahvaljujući zagrebačkom otvorenom srcu, osjećaju kao dio ovog predivnog grada.

Apostolski nuncij naglasio je da veoma cijeni trud i nastojanje gradonačelnika za razvoj i napredak Zagreba, posebno mu se zahvalivši na brizi za sve ljude koji žive u glavnome gradu.

 

Gradske vijesti - 2016.