clanak False

Nove stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je dvije nove stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom u Novom Jelkovcu.

 
02.04.2016.

U povodu Svjetskog dana svijesti o autizmu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice Centra za autizam Žarke Klopotan, otvorio je dvije nove stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom u Novom Jelkovcu u ulicima Ivane Lang i Brune Bjelinskog.

Zahvalivši gradonačelniku i Gradu Zagrebu na dodijeljena dva nova stana u kojima je smješteno 11 korisnika, ravnateljica Centra Klopotan istaknula je da su na ovaj način započeli jedan proces deinstitucionalizacije i napravili pomak u stanovanju za osobe s autizmom.

Obveza Grada Zagreba je da izađemo u susret ljudima kojima je to najpotrebnije rekao je gradonačelnik Bandić, te istaknuo da je najbitnije od svega da korisnici ovih stambenih zajednica nisu izolirani nego su apsolutno socijalizirani.

Kako se čulo, Centar za autizama sada ima tri stana odnosno tri životne zajednice u kojima žive odrasli korisnici iznad  21 godine života s poremećajima iz spektra autizma. Prvi stan otvoren je još prije pet godina također u Jelkovcu u kojem je smješteno ukupno šest osoba.  Korisnici imaju cjelodnevnu podršku kroz 24 sata i sudjeluju aktivno u zajednici.

Gradske vijesti - 2016.