clanak False

Noć muzeja 2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, pozdravio je prisutne na otvorenju 11. Noći muzeja koje se održalo u atriju Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
29.01.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, pozdravio je prisutne na otvorenju 11. Noći muzeja koje se održalo u prekrasnom ambijentu atrija Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti . Onih 200.000 posjetitelja prošle godine, u 50 zagrebačkih muzeja, jamstvo su da će ih ove godine biti još i više - rekao je zagrebački gradonačelnik prilikom otvorenja manifestacije Noć muzeja koja se ove godine održava  pod nazivom „Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena“, zaželjevši svim posjetiteljima muzeja da uživaju u ovoj posebnoj večeri hrvatske kulture.

Inače, manifestaciju je službeno otvorila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je napomenula kako je veseli što je baš biskup Josip Juraj Strossmayer u fokusu ovogodišnje Noći muzeja budući da je riječ o jednom od najvećih dobrotvora hrvatske kulture, koji je živio i radio s uvjerenjem da su kultura, znanost i umjetnost istinski pokretači društvenog razvoja.

Nakon toga, gradonačelnik je, u društvu svojih suradnika, obišao manifestaciju Zagreb kakav je negdar bil, koju, također u okviru Noći muzeja, organizira Zagrebački holding, a koja je bila postavljena u paviljonu 7/7a Zagrebačkog velesajma.

U povodu obilježavanja desete obljetnice rada, tom prigodom Zagrebački holding predstavio je Zagrepčanima, po prvi put na jednome mjestu, povijest svih svojih djelatnosti poput Gradske plinare Zagreb i Gradske ljekarne Zagreb, obje utemeljene 1862. godine, a koje su bile prikazane kroz edukativni, ali i zabavni sadržaj.

 

Gradske vijesti - 2016.