clanak False

"Nikola Šubić Zrinski pred vratima Sigetske tvrđe"

Gradonačelnik Bandić, u društvu s velikim meštrom Družbe Neviom Šetićem, otkrio je restauriranu sliku Hinka Brodjovina, Nikola Subić Zrinski, pred vratima Sigetske tvrđe.
 
04.05.2016.

U organizaciji Družbe Braća Hrvatskog Zmaja, a u povodu obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zajedno s velikim meštrom Družbe Neviom Šetićem, otkrio je na Trgu Nikole Šubića Zrinskog restauriranu sliku Hinka Brodjovina Nikola Šubić Zrinski, pred vratima Sigetske tvrđe.

Zahvalivši se Družbi koja djeluje izuzeta od politike na domoljubnom, kulturnom, nacionalnom i umjetničkom planu, gradonačelnik je dodao: Hrvatski junak Nikola Šubić Zrinski nije se predao ili ustuknuo pred Turcima već je do konca s daleko manje vojnika branio povjerenu mu grad, čast svojih vojnika, roda i doma. Neka ovaj dan bude jedan od onih koji će nas podsjetiti koju snagu u sebi čuva hrvatski narod.

Podsjetimo, Sabor Republike Hrvatske je 2016. godinu proglasio Godinom Nikole Zrinskog, a ovo je prvo događanje u Zagrebu u povodu obilježavanja Sigetske bitke.

 

Gradske vijesti - 2016.