clanak False

Nastavak projekta Slopey

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića prva turistička agencija specijalizirana za osobe s invaliditetom TravAbled predstavila je danas projekt Slopey u Jurišićevoj ulici.
04.10.2016.


U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, a uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice, prva turistička agencija specijalizirana za osobe s invaliditetom TravAbled predstavila je danas projekt Slopey u Jurišićevoj ulici.

Riječ je o nastavku projekta iz 2015. kada je Slopey kao pilot projekt bio predstavljen u Tkalčićevoj ulici. Današnjim postavljanjem 22 živopisnih prijenosnih kosina osobama s invaliditetom i svim osobama otežane pokretljivosti omogućuje se ulazak u dosad nedostupne objekte uslužne djelatnosti s jednom ili dvije stepenice, a po potrebi se lako mogu ukloniti i postaviti negdje drugdje.

Ovo neće stati samo na Tkalčićevoj i Jurišićevoj ulici već ćemo raditi na tome da se proširi i na cijelu turističku zonu gornjeg i donjeg grada, najavio je gradonačelnik Bandić.

Hvala Gradu Zagrebu i TZGZ na kontinuiranoj podršci i nastojanju da se Zagreb učini pristupačnim svim domaćim i stranim gostima, rekao je predstavnik turističke agencije TravAbled Siniša Kekić. Prema njegovim riječima, kosine Slopey, zbog urbanističkih propisa, zakonskih regulativa i slobodne površine za kretanje pješaka ne mogu trajno stajati pred objektima za vrijeme trajanja radnog vremena, nego će osobe kojima su takve kosine potrebne pozivom na brojeve telefona istaknute na samim objektima moći zatražiti osoblje da im postavi kosinu pri ulasku u objekt. Na taj način pozitivnim i afirmativnim primjerom potaknut ćemo brojne inkluzivne promjene u našem društvu, koje će unaprijediti ne samo turističku ponudu nego i kvalitetu ugostiteljskih usluga dostupnih svim građanima, naglasio je.
 

Gradske vijesti - 2016.