clanak False

Najavljeno Europsko prvenstvo u karateu

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama, najavljeno je 51. Europsko prvenstvo u karateu što se održava u francuskom Montpellieru. 
28.04.2016.
Na 51. Europskom prvenstvu u karateu, koje se od 5. svibnja održava u francuskom Montpellieru, nastupit će 24 člana hrvatske ženske i muške reprezentacije. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u hotelu Panorama na kojoj je, u ime gradonačelnika Milan Bandića, punu podršku najboljim hrvatskih karatistima uputio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Nakon naporne sezone, najbitnija je stvar da smo svi zdravi, rekla je kapetanica ženske ekipe Ana Marija Bujas Čelan, koja uz Anu Lenard, Azru Saleš i Ivonu Tubić brani titulu ekipnih prvakinja Europe iz Istanbula prošle godine. Dodala je kako je uvjerena da će svi dati sve od sebe i kako se nada nastavku odličnih rezultata.

Maša Martinović, koja je u Turskoj osvojila zlato u kategoriji iznad 68 kilograma istaknula je kako su svi reprezentativci tempirali formu te kako spremni putuju u Francusku gdje unatoč  iznimno jakoj konkurenciji očekuju nova odličja.
Zahvalivši na kontinuiranoj podršci koju Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milan Bandićem pruža Hrvatskom karate savezu i svim karatistima, predsjednik Saveza Stjepan Čelan naglasio je kako će uz nastavak dobrog rada hrvatski karate nastaviti pravim smjerom.

Podsjetimo, od 24 sportaša koji će predstavljati boje Hrvatske, 14 ih dolazi iz Zagreba. Pročelnik Ivica Lovrić zaključio je kako odnos koji Grad Zagreb njeguje sa sportašima naše metropole treba poslužiti kao ogledni primjer na nacionalnoj razini.

Gradske vijesti - 2016.