clanak False

Najavljeni 25. zagrebački sajam nautike te osmi po redu Sajam HOTEL&GASTROTEH

Jubilarni, 25. zagrebački sajam nautike te 8. sajam HOTEL&GASTROTEH održat će se od 17. do 21. veljače na Zagrebačkom velesajmu.
11.02.2016.

Jubilarni, 25. zagrebački sajam nautike te osmi po redu Sajam HOTEL&GASTROTEH održat će se od 17. do 21. veljače na Zagrebačkom velesajmu, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, na današnjoj konferenciji za novinare. Sajmovi će se održati u pet paviljona, a posljetitelji će imati osiguran besplatan parking u vrijeme sajmenih dana.

Uz zahvalu organizatorima, gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo što se sajmovi, posebice nautički, održavaju respektabilan niz godina te je istaknuo kako se ove godine očekuje gotovo 30.000 posjetitelja, ne samo iz Zagreba i Hrvatske, već iz cijele regije.

Voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić pozvale su građane da u što većem broju obiđu sajmove, koji se već treći put zaredom održavaju u isto vrijeme. Ideja je spajanje HORECA i brodograditeljskog sektora, s ciljem promocije hrvatske poslovne izvrsnosti, dodala je voditeljica Tomšić.

Od svih nautičkih sajmova u zemlji, ovaj u Zagrebu ima najbogatiju ponudu, a za posjetitelje smo osigurali mnogo atrakcija, kao što su npr. bazen za ronjenje, tematske izložbe fotografija ali i bogata nagradna igra, rekao je Zoran Ušurić, voditelj sajma Nautike koji se ove godine održava pod motom Ploviti, otkrivati, živjeti..., najavivši da je ovogodišnja glavna nagrada gumeni čamac YAM 310S s vanbrodskim motorom Yamaha F6CMHS.

Objasnivši da se HOTEL&GASTROTEH profilirao kao središnji sajam za HORECA sektor u regiji, koordinatorica sajma Slavica Lakić najavila je zanimljivosti koje očekuju posjetitelje Međunarodnog sajma hotelskougostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, podsjetivši kako će se i ove godine, između ostalog, održati tradicionalno državno natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara CRO TOP 10.

Na kraju konferencije, gradonačelnik je naglasio kako bi do 1. svibnja trebala bi biti gotova i strategija razvoja i redizajna Zagrebačkog velesajma. To je projekt koji će trajati godinama, i uz sajmene prostore, ovdje će, na gradonačelnikovu inicijativu, svoje mjesto naći i tehnološki park, prostor za start up-ove za koji je već gotova dokumentacija, znanstveni centar… objasnila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.


Više o sajmu Nautika:

25. zagrebački sajam nautike
Marina u srcu Zagreba

Više o sajmu HOTEL&GASTROTEH:

HOTEL&GASTROTEH

Središnji gastro događaj
  

Gradske vijesti - 2016.