clanak False

Najavljena 42. Ina Delta Rally

Na konferenciji za novinare predstavljen je program 42. po redu međunarodne utrke Ina Delta Rally što se održava 10. i 11. lipnja.
30.05.2016.
Novo, 42. po redu, izdanje najstarijeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj - INA Delta Rally najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Upravnoj zgradi Ine. Ovogodišnja utrka koja će se, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb, održati 10. i 11. lipnja, uvrštena je u viši rang europskog natjecanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je Utrka tradicionalno natjecanje koje okuplja velik broj ljubitelja ovog adrenalinskog sporta te naglasio kako je riječ o utrci koja pridonosi turističkoj, sportskoj i gospodarskoj ponudi Zagreba. Ponosni smo što je Zagreb - grad sporta, dodao je gradonačelnik rekavši kako utrka postavlja Hrvatsku visoko na automobilističku kartu Europe i svijeta.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Auto kluba INA Delta Zoran Obradović koji se posebno zahvalio sudionicima i pokroviteljima: Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću AK INA Delte i bezrezervnom podrškom Grada Zagreba i Ine, opet postala međunarodno prepoznata te se ove godine boduje na europskoj razini u sustavu European Rally Trophyja. Radujemo se velikom odazivu publike i vozača te očekujemo vrhunsku automobilističku poslasticu!

Obraćajući se prisutnima, izvršni direktor INA-e Tomislav Thür naglasio je dugogodišnju poveznicu najveće hrvatske naftne kompanije i ovog prestižnog natjecanja: INA je, kao društveno odgovorna kompanija, od svog osnutka dokazano najbolji prijatelj i partner hrvatskog sporta, a osobito automobilizma. Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo ovu vrhunsku utrku koja je odavno prerasla domaće okvire i prometnula se u važnu automobilističku priredbu u ovom dijelu Europe.

Direktor utrke Josip Šimek predstavio je detalje ovogodišnje utrke na kojoj se očekuje 50-tak posada iz čak 7 država koji će 155 kilometara dugu stazu voziti u 5 odvojenih etapa.
 

Gradske vijesti - 2016.