clanak False

Najavljen Tour of Croatia

Na konferenciji za novinare najavljena biciklistička utrka Tour of Croatia od 19. do 24. travnja, jedan od najznačajnijih sportskih događanja u Hrvatskoj. 
04.04.2016.
Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događanja u Hrvatskoj, što potvrđuje veliki interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata, čulo se danas na konferenciji za novinare u povodu ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia, koja će se održati od 19. do 24. travnja.

Utrka se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, pokroviteljstvom Vlade RH te brojnim suorganizatorima među kojima su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.  Organizator utrke je agencija Top Sport Events, u čije su ime govorili sportski i tehnički direktor Vladimir Miholjević te event i marketing direktor utrke Ivan Črnjarić.

Čestitavši organizatorima na uspješnoj pripremi još jednog spektakla, gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba, istaknuo je široku promociju koju će ova utrka ponovno donijeti  Zagrebu i Hrvatskoj.  Biciklistički sport zauzima važno mjesto u svjetskome promoviranju destinacija, a osobito me veseli što je Zagreb  svojim prošlogodišnjim domaćinstvom ove utrke prepoznat,  ne samo kao izvrstan suorganizator, nego i kao grad gdje je biciklizam važna karika u ukupnoj cikloturističkoj ponudi – izjavio je gradonačelnik.

Kako se čulo, utrka se ove godine odvija na trasi dugačkoj 900 kilometara u šest etapa duž jadranske obale, Kvarnera, Istre te unutrašnjosti Hrvatske, s posljednjom etapom koja se vozi po ulicama glavnog grada Hrvatske.

Gradske vijesti - 2016.