clanak False

Najava sajmova tradicionalnih proizvoda

Na konferenciji za novinare predstavljane su manifestacije S klobasicom u EU i Proizvodi hrvatskog sela koje će se uz potporu Grada održati u ožujku.
26.02.2016.
Četvrti po redu međunarodni sajam S klobasicom u EU, održat će se u ožujku u istarskoj općini Sv. Petru u Šumi, dok će Proizvodi hrvatskog sela i ove godine, uz suorganizaciju Grada Zagreba, biti predstavljeni u zagrebačkom Boćarskom domu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući Materina priča.
 
Istaknuvši kako je riječ o međunarodno priznatoj manifestaciji, koju od svojih začetaka podržavaju Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, načelnik općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić dodao je da će na Sajmu, što se održava od 4. do 6. ožujka,sudjelovati preko 100 izlagača iz cijele Hrvatske. Naš je cilj bogatu ponudu tradicionalnih hrvatskih proizvoda pobliže približiti javnosti i dati mogućnost da ljudi iz svih dijelova naše zemlje probaju ono najbolje što proizvođači imaju za ponuditi – istaknuo je načelnik, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora Sajma. 

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk naglasio je kako će na ovogodišnjoj manifestaciji u istarskom naselju sudjelovati i četiri proizvođača iz Zagreba, uključujući i OPG Bedeković koji se bavi uzgojem i preradom autohtone crne svinje. Zagreb s ciljem očuvanja tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda već dugi niz godina potiče proizvodnju obiteljskih gospodarstva, rekao je pročelnik izrazivši zadovoljstvo što će okuse tradicionalnih zagrebačkih proizvoda predstavljati i izvan Zagreba.

Za sve one kojima je Istra predaleko, u zagrebačkom Boćarskom domu, od 11. do 13. idućeg mjeseca, bit će organiziran 15. sajam Proizvodi hrvatskog sela. Na najznačajnijem seljačkom sajmu u Hrvatskoj, ljubitelji tradicionalnih jela i pića moći će izabrati iz velike palete proizvoda, uključujući i pobjednike manifestacije S klobasicom u EU, najavio je pročelnik Tuk.  
 

Gradske vijesti - 2016.