clanak False

Nagrada za socijalni rad Višnji Fortuni

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna dobitnica je Godišnje nagrade za socijalni rad Jakov Kudrić.
15.03.2016.


U povodu Svjetskog dana socijalnog rada, u gradskoj palači Dverce održana je svečanost uručenja nagrada  Hrvatske udruga socijalnih radnika i udruge članice socijalnim radnicama i radnicima, ustanovama te udrugama civilnog društva koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju i afirmaciji profesije i čiji je rad prepoznat kao opće dobre i ima poseban značaj za zajednicu.


Ništa ne spaja rad i solidarnost kao što to vi radite, vi živite za to i ja vam želim da na tome radite još više, istaknuo je na početku svečanosti gradonačelnik Milan Bandić te u društvu s predsjednicom HUSR-a Šteficom Karačić uručio pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnji Fortuni godišnju nagradu za socijalni rad Jakov Kudrić.

Svojim ustrajnim i produktivnim djelovanjem Višnja Fortuna godinama pomiče granice i dokazuje snagu  i vrijednost profesije u komuniciranju socijalnog i kreiranju zajednice osjetljive na potrebe običnog čovjeka. Snažno usmjerena na razvoj zajednice okuplja i povezuje sve dionike, promiče promjene i vješto upravlja tim procesima, posebno u kreiranju i provođenju socijalne politike Grada Zagreba, gdje ima važnu ulogu u donošenju brojnih dokumenata kao npr. Zagrebačka strategija jedinstvene politike za osobe s invaliditetom, socijalne programe i planove Grada Zagreba, Odluke o socijalnim pravima, Projektom Gerontološki centar i drugim, izdvojila je Štefica Karačić kao samo dio onoga što je obilježilo karijeru pročelnice Fortune.

Istaknuvši kako bi i da se ponovno rodi ponovno izabrala poziv socijalnog radnika, Višnja Fortuna je dodala: Hvala svim socijalnim radnicima koji su me kandidirali i birali za ovu nagradu. Ona je kruna moje karijere, a posebno hvala mojim suradnicima iz Ureda, ustanovama, udrugama i mojoj obitelji. Biti socijalni radnik znači voljeti svoj posao, voljeti ljude i raditi ga 24 sata dnevno.

Nagradu HUSR-a  za socijalni rad dobio je Centar za mladež Zaprešić, a Plakete su dobili Antonija Maltar, Krasanka Glamuzina, Vesna Grubišić Juhas, Iva Josipović, Dorotea Lukša, Caritasov dom za starije i nemoćne Sv. Kamilo de Lellis iz Vrobovca i Dom za starije osobe Dubrovnik.
 

Gradske vijesti - 2016.