clanak False

Na ljetovanje krenule tri grupe djece

Jutros su na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Veli Lošinj, Skradin i Novi Vinodolski, koje im je omogućio Grad Zagreb, krenule tri grupe djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja.
08.08.2016.

Jutros su na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Veli Lošinj, Skradin i Novi Vinodolski, koje im je omogućio Grad Zagreb, krenule tri grupe djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja i djece branitelja i civilnih stradalnika domovinskog rata.

Već tradicionalno, djecu je na more ispratio gradonačelnik Milan Bandić zaželjevši im dobru zabavu i lijepo vrijeme, naglasivši  da mu je drago što Grad već dugi niz godina može omogućiti ljetovanje djeci koja inače najvjerojatnije ne bi mogla ići na more.

Ove godine Grad je organizirao ljetovanje za 1185 djece predškolske i školske dobi iz obitelji slabijeg socijalnog stanja i za 400 djece branitelja iz obitelji slabijeg socijalnog stanja.

Ljetovanje obuhvaća punu pansionsku uslugu, 24-satni pedagoški nadzor i zdravstvenu skrb, kao i odgojno-obrazovne, kulturno-zabavne i sportsko-rekreacijske programe.

U popodnevnim satima gradonačelnik Bandić ispratit će u Novi Vinodolski i treću grupu djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te u Borongaju dočekati djecu iz Općine Gunja koja se vraćaju s ljetovanja u Skradinu.

 

Gradske vijesti - 2016.