clanak False

Na Dan bez automobila u središtu Zagreba: Lunarovi murali i koncerti klasične glazbe

20.09.2018.
Subota, 22. rujna 2018. godine Dan je bez automobila. Na taj dan kojim se zaključuje Europski tjedan mobilnosti, pa se središte Zagreba zatvara za promet motoriziranim vozilima, građani će moći doživjeti što bi smanjenje prometa značilo za kvalitetu njihova života.

Proširenje pješačke zone donosi uštedu energije, smanjenje emisije ugljikova dioksida, povećanje gospodarskih aktivnosti te razvoj kulture i umjetnosti. Zato Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za subotu priprema pilot projekt proširenja pješačke zone u središtu Zagreba. Atraktivnim će sadržajima biti obogaćene Masarykova, Teslina i Amruševa ulica te sjeverna strana Zrinjevca. Program će trajati od 8 do 20 sati.

Murale će na kolniku oslikavati Slaven Kosanović Lunar, najslavniji hrvatski umjetnik grafita. Posjetitelje očekuju i koncerti klasične glazbe. U 11 sati nastupaju gitaristi Luka Lovreković i Ivan Šimatović, u 14 violončelisti Martin Kutnar i Janko Franković, a u 17 sati počinje klavirski koncert Danijela i Ljubomira Gašparovića.

U slučaju kiše program će biti odgođen.

Podsjetimo, u subotu je za promet motoriziranih vozila od 8 do 22 sata zatvoreno središte grada omeđeno Gundulićevom, Mesničkom, Gornjim gradom, Jurišićevom, Palmotićevom, Boškovićevom i Hebrangovom ulicom.

Letak i program događanja možete preuzeti ovdje.

Aktivnosti