clanak False

Modernizacija Kliničke bolnice Sveti Duh

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilište na dijelovima Kliničke bolnice Sveti Duh.
01.04.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilište na sjeverozapadnom i jugoistočnom dijelu Kliničke bolnice Sveti Duh.

Drago mi je da ćemo u roku od godinu dana završiti ovu fazu radova na proširenju odjela. To je preduvjet da se već iduće godine započne s glavnim dijelom projekta, vrijednim oko 40 milijuna kuna, kojim će se ova bolnica uskladiti s najsuvremenijim klinikama - izjavio je gradonačelnik, dodavši da taj dio projekta uključuje i prijeko potrebnu garažu, jer je manjak mjesta za parking do sada predstavljao veliki problem posjetiteljima bolnice.

Od ravnatelja bolnice Mladena Bušića čulo se da će korist za pacijente i djelatnike biti višestruka. Sada se dograđuje zgrada u kojoj su smješteni odjeli za kirurgiju i urologiju te zavod za ortopediju, time ćemo objediniti odjele u jedan kompleks u kojemu se nalazi i veliki operacijski teatar, koji je također nedavno obnovljen. Dobit ćemo novu suvremenu zgradu patologije i citologije i na njoj proširenje klinike za unutarnje bolesti.  Investicija za ovaj dio radova iznosi 13 milijuna kuna a predviđeni završetak radova je svibanj 2017. – rekao je. 

Ravnatelj Bušić osobito je istaknuo ulogu vlasnika i osnivača Klinike, Grada Zagreba, a naročito gradonačelnika Milana Bandića, koji daje punu podršku ovom velikom projektu, te je dodao da bi takvo ulaganje u modernizaciju zdravstva trebalo biti primjer i na državnoj razini.

Kako se čulo, svi radovi odvijaju se prema planu, a ukupna investicija dogradnje i opreme iznosi 19 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2016.