clanak False

Ministar Kuščević i gradonačelnik Bandić održali radni sastanak o zajedničkim projektima

Ministar graditeljstva i gradonačelnik Zagreba dogovorili održavanje sastanaka na kojima će se izvješćivati o napretku u provođenju zajedničkih projekata.    
07.04.2016.
U zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja održan je radni sastanak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i suradnika s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Lovrom Kuščevićem i suradnicima o projektima i programima od zajedničkog interesa.

Ministar i Gradonačelnik suglasili su se kako je potrebno unaprijediti dosadašnju suradnju na obostranu korist. Područja od posebnog interesa su poboljšanja u sustavima geoprostornih podataka i daljnji rad na njihovom tehničkom usavršavanju i digitalizaciji, ovo posebno imajući u vidu činjenicu da Ministarstvo razvija sustav e-dozvole kojim za sada nije obuhvaćen Grad Zagreb zbog toga što  ima razvijen svoj sustav, a Gradski ured za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba nije u sastavu Državne geodetske uprave.

Ministarstvo je izvijestilo da je u tijeku izrada novog programa energetske obnove javnih zgrada koji će biti javno obznanjen u lipnju te da su osigurana značajna sredstva iz fondova Europske unije i za projekte poboljšanja energetske učinkovitosti za višestambene zgrade i obiteljske kuće. Kako bi ostvarili dobre rezultate i u potpunosti iskoristili raspoloživa sredstva Ministarstvo i Grad intenzivirat će suradnju na ovim projektima. Između Ministarstva i Grada dogovorena je i suradnja oko izrade aplikacije eNekretnine. S obzirom da Ministarstvo upravo izrađuje dio aplikacije koji se odnosi na formiranje cjenovnih blokova, zainteresirano je za razmjenu iskustava s Gradom Zagrebom koji već dugi niz godina ima dobro razrađen sustav procjene vrijednosti nekretnina.

Ministar i Gradonačelnik dogovorili su održavanje redovitih sastanaka na kojima će se izvješćivati o napretku u provođenju zajedničkih projekata.     

 

Gradske vijesti - 2016.