clanak False

Mimozini dani / Biser mudrosti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove se godine pridružio obilježavanju Mimozinih dana, a nakon toga i javnozdravstvenoj kampanji Biser mudrosti – pobijedimo rak vrata maternice. 
30.01.2016.


Prigodnom prodajom mimoza na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ove se godine pridružio obilježavanju Mimozinih dana,  u organizaciji Hrvatskog foruma protiv raka dojke – Europa Donna i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a koja se ovaj puta održala pod nazivom 5 minuta za zdravlje. 

Gradonačelnik se zahvalio svima na dolasku i podršci u popularizaciji ove hvalevrijedne akcije i pozvao sve sugrađane, a posebno dame, da odvoje pet minuta za svoje zdravlje, da budu preventivni, pregledaju se i tako spriječe moguće probleme.

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa – Donna Hrvatska je udruga koja radi na podizanju svijesti žena Hrvatske o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i povećanje sredstava za istraživanje same bolesti.

U organizaciji je sudjelovala i Hrvatska udruga za bolesti štitnjače koje danas zahvaćaju značajan
dio, posebno ženske populacije.

Biser mudrosti – pobijedimo rak vrata maternice

Nakon toga, zagrebački gradonačelnik se u Arena centru pridružio i javnozdravstvenoj kampanji Biser mudrosti – pobijedimo rak vrata maternice, koju udruga Sve za nju provodi u povodu obilježavanja 10. europskog tjedna prevencije raka vrata maternice. Svaki dan jedna žena oboli, a svaki treći jedna umre od posljedica ove bolesti. Stoga, sam sretan i ponosan na ovu akciju, i zahvaljujem svima koji sudjeluju te na taj način pomažu u prevenciji. Također, pozivam sve da se redovno kontroliraju jer samo tako ćemo nešto i napraviti u borbi s ovom bolešću – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.
 

Gradske vijesti - 2016.