clanak False

Međunarodna konferencija o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti u kulturi zdravlja

U hotelu Dubrovnik danas je započela prva Međunarodna konferencija o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti u kulturi zdravlja.
29.09.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je jutros u hotelu Dubrovnik pozdravio sudionike prve Međunarodne konferencije o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti u kulturi zdravlja u Hrvatskoj.

Suvremeni način života obilježen globalizacijom, urbanizacijom, kompjutorizacijom, sjedalačkim načinom života sa sve manje fizičke aktivnosti te loše životne navike posljednjih su desetljeća pridonijeli značajnomu porastu kroničnih nezaraznih bolesti pa je važno kontinuirano raditi na edukaciji građana, promociji zdravih stilova života i prevenciji, naglasio je gradonačelnik Bandić napominjući kako su kronične nezarazne bolesti zdravstveni  prioritet jer su odgovorne za 90% od svih smrtnih slučajeva.

Trodnevnu konferenciju što se održava pod pokroviteljstvom  Grada Zagreba i Ministarstva zdravlja organizira Zagrebački institut za kulturu zdravlja i NBM d.o.o. Cilj je da se na jednome mjestu i u isto vrijeme okupe entuzijasti, stručnjaci, promotori i predstavnici svih važnih institucija i tijela iz sustava zdravstvene zaštite i izvan njega, a koja svojim odlukama oblikuju zdravstvenu politiku i prostor preventivnog djelovanja.
 

Gradske vijesti - 2016.