clanak False

Majke iz Srebrenice kod gradonačelnika

08.10.2016.

Na povratku iz Den Haaga, gdje su bile na službenom ročištu u žalbenom postupku protiv vlade Nizozemske, udruga Majke iz Srebrenice posjetila je Zagreb, a članice je primio gradonačelnik Milan Bandić u Gradskoj upravi.

Gošće su gradonačelnika upoznale sa stanjem i problemima sudskog postupka, posebno s njihovim nastojanjima da se pronađu nestali koji su stradali u Srebrenici za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu. Saslušavši ih, gradonačelnik Bandić je naglasio da sve žrtve zaslužuju grobnicu te kako će Grad Zagreb i dalje pružati podršku Udruzi u njihovim aktivnostima.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu i čestitavši Dan neovisnosti svim građanima RH, predsjednice Udruge Munira Subašić istaknula je dobru suradnju s nevladinim udrugama u Hrvatskoj koje se bave problemom nestalih osoba. Najveća nepravda je čekati pravdu. Kao i mnoge majke iz Vukovara i ostalih gradova u Hrvatskoj, majke Srebrenice čekaju pravdu već 21 godinu. Poručila bih i drugim majkama, ako znaju gdje su ostaci naših najmilijih, da nam jave te informacije. Ratni zločinci trebaju dobiti imena i prezimena kao što naša djeca, njihove žrtve, imaju i ime i prezime – rekla je predsjednica Subašić.  

Gradske vijesti - 2016.