clanak False

Kultura turizma

Gradonačelnik Bandić i direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld uručili priznanja učenicima, voditeljima projekata i škola koji su sudjelovali u projektu Kultura turizma.
09.05.2016.

U organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, šestu godinu zaredom provodi se projekt Kultura turizma kojim se naše mlade sugrađane nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice. Priznanja učenicima, voditeljima projekata i škola uručili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ujedno i predsjednik TZGZ, i direktorica TZGZ Martina Bienenfeld na svečanosti u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Zagrebački gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što se ovaj projekt provodi već šestu godinu, a direktorica Bienenfeld dodala je kako je važnost projekta još veća jer sudjeluju škole kojima turizam nije u redovnom kurikulumu. Zahvaljujući toj činjenici, ideje učenika su uvijek nove i originalne, a većina odličnih projekata iz proteklih godina je, na neki način, već uključena u planove i programe Turističke zajednice grada Zagreba.

U projektu je sudjelovalo ukupno 45 zagrebačkih srednjih škola, a ove godine uključeno je Zdravstveno učilište, Druga ekonomska škola, Škola za cestovni promet, Poštanska i telekomunikacijska te Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića, a koji su nakon svečanosti uručenja priznanja, okupljenima predstavili svoje projekte.
 

Gradske vijesti - 2016.