clanak False

Konferencija za novinare - Akti gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić najavio je kako će građani svakih šest mjeseci odvoz otpada plaćati manje, a na proljeće će se otpad odvoziti dva puta tjedno.
17.02.2016.
 Zagreb.hr/Hina - Ususret 36. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je redovnu konferenciju za novinare.

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja vezana uz gospodarenje otpadom, najavio je kako će građani svakih šest mjeseci odvoz otpada plaćati manje, a na proljeće će se otpad, umjesto tri puta, odvoziti dva puta tjedno. Istaknuo je i kako se u gradu danas odvaja pet puta više otpada nego prije deset godina te da su napravljeni pomaci, ali još uvijek ne dovoljni.

"Najvažnije je da od studenoga nitko ne plaća isti račun, nego manji i plaćat će iz mjeseca u mjesec sve manji i svakih šest mjeseci ćemo podvlačiti i slati manje račune", kazao je i dodao da će se na proljeće otpad odvoziti dva, a ne tri puta tjedno. Upozorio je da će se zbog toga pojaviti višak zaposlenih u Čistoći. 

Upitan kako komentira što je po podacima Europske komisije Zagreb od svih europskih metropola najgori u odvajanju otpada, jer odvaja tek jedan posto, rekao je da Zagrebu neće problem riješiti Europska komisija niti list koji je to objavio nego će ga riješiti grad. Ustvrdio je da građani od studenoga 2015. to već osjećaju smanjenjem računa od tri do 30 posto te da će se pomak iz mjeseca u mjesec sve više osjećati. Pozvao je građane da što više odvajaju otpad.


Gradske vijesti - 2016.