clanak False

Komemoracija za žrtve Srebrenice u Rimu

11.07.2016.
U povodu obilježavanja 21. obljetnice genocida u Srebrenici, u Zastupničkom domu Republike Italije u Rimu, održala se komemoracija za žrtve Srebrenice, kojoj je u ime gradonačelnika Grada Zagreba, a na poziv senatora Alda Di Biagia prisustvovala i zamjenica Vesna Kusin.

Neizmjerno mi je drago što su naši talijanski prijatelji prepoznali važnost obilježavanja tragičnih stradavanja u Srebrenici, događaja koji je značajno obilježio jedno tmurno razdoblje povijesti naroda koji žive i obitavaju na područjima Bosne i Hercegovine. Ovaj hvalevrijedan projekt prenosi poruku stradanja, ali i nade, ljubavi, tišine i molitve, rekla je zamjenica Kusin, istaknuvši da institucionalno obilježavanje ovog genocida pridonosi razumijevanju, ali i kolektivnom podsjećanju na nevine žrtve koje nikad ne smijemo zaboraviti. 

Komemoracija se održala na inicijativu organizacije zajednice građana Bosne i Hercegovine u Rimu Bosna u srcu.

Komemoraciji su, uz zamjenicu Kusin prisustvovali  Nj.E. Željana Zovko, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu, NJ.E. Damir Grubiša, veleposlanik RH u Rimu, Pier Ferdinando Casini, predsjednik Komisije za vanjsku politiku, Aldo Di Biagio, senator i zastupnik, Milena Santerini, članica Odbora za kulturu Zastupničkog doma, Renzo Razzano, SPES-volonterski centar Lazio, Francesco Guida, dekan Fakulteta političkih znanosti iz Rima i Roberta Biagiarelli, multidisciplinarna umjetnica.

Istoga dana zamjenica Kusin je prisustvovala i koncertu Sjećajući se Srebrenice, protiv svih genocida koji se održao u palači Santa Chiara,  pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Na koncertu su pijanistica Dženana Šehanović i violinistica Jasmina Šehanović izvele djela Chopina, Albinonia, De Serasate i sevdalinke.


Gradske vijesti - 2016.