clanak False

Još bolja suradnja Grada i udruga osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom radni sastanak kako bi još više unaprijedili suradnju Grada i Udruga.
28.07.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom radni sastanak kako bi još više unaprijedili suradnju Grada i Udruga.

Na prijateljskom radnom sastanku gosti su gradonačelnika izvijestili o poteškoćama s kojima se susreću, osobito vezano uz javni prijevoz i rampe za osobe s invaliditetom u pothodnicima.

Zahvaljujem gradonačelniku na ovom sastanku na kojem smo iznjedrili nekoliko ideja i dogovorili njihovu realizaciju, uz želju da ih bude više, rekao je u ime Udruga predsjednik Društva tjelesnih invalida Milan Ožegović.

Kako je pojasnila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna dogovorena je mogućnost naručivanja prijevoza ZET-a putem elektronske pošte, što će uz dosadašnje telefonsko pojednostaviti rad udruga. Također, proširit će se vozni park prilagođen za osobe s invaliditetom, pa će tako najkasnije do studenoga udrugama biti na raspolaganju pet novih kombi vozila.

Bilo je riječi i o problemu rampi za osobe s invaliditetom u pothodnicima, kojih u Zagrebu ima 27, no često, zbog vandalizma, nisu u funkciji. Osim što je dogovoreno da se što prije stave u funkciju, tražit će se mišljenje struke o nekim drugačijim rješenjima, primjerice izgradnja liftova i betonskih rampi, što je mnogo sigurnije kada su vandali u pitanju.

Jedan od prijedloga predstavnika Udruga bilo je i prilagođavanje taxi vozila prijevozu osoba s invaliditetom, kao i poboljšanje kvalitete usluge prijevoza praćenjem vozača i nagrađivanjem onih najboljih.
 

Gradske vijesti - 2016.