clanak False

Javnozdravstvena akcija Grada Zagreba - Nacionalni dan oboljelih od epilepsije

Ususret Nacionalnom danu oboljelih od epilepsije, u subotu, 13. veljače, od 11,00 do 13,00 sati, u Centru Kaptol održat će se javnozdravstvena akcija Grada Zagreba.
12.02.2016.

U subotu, 13. veljače, od 11,00 do 13,00 sati, u Centru Kaptol (II kat), održat će se javnozdravstvena akcija Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Povjerenstva za očuvanje i unapređenje kvalitete života osoba s epilepsijom i Hrvatske udruge za epilespiju, ususret obilježavanju Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije, koji se svake godine obilježava 14. veljače na dan sv. Valentina, zaštitnika oboljelih.

Obzirom da je epilepsija najčešća kronična neurološka bolest u djece i adolescenata, te da je svake godine samo u gradu Zagrebu nekoliko stotina novooboljelih stanovnika, od kojih je oko 40% mlađih od 20 godina, sve planirane aktivnosti usmjerene su edukaciji, boljem razumijevanju osoba s epilepsijom, podizanju razine svjesnosti, te destigmatizaciji oboljelih.

Prigodno druženje sa građanima, uz podršku osoba iz javnog života (sportaši KK Cibona, Tarik Filipović, Goran Kožulj, Goran Ivanišević, Dubravko Šimenc i dr.) održat će se od 12,00 sati prema sljedećem programu:

• Doc.dr.sc. Hrvoje Hećimović, dr.med. član Povjerenstva za očuvanje i unapređenje  kvalitete života osoba s epilepsijom
- Uvodna riječ i moderacija

• Slavko Antolić, dr.med. pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo
- Prikaz ostvarenih ciljeva Gradskog programa  edukacije Djeca s epilepsijom u odgojno-obrazovnim ustanovama
- Važnost institucija u uklanjanju stigme  osoba s epilepsijom
 

Gradske vijesti - 2016.