clanak False

Izradom inovativnih poslovnih planova studenti zakoračili u poduzetništvo

Uz partnerstvo Grada Zagreba, Razvojna agencija Zagreb u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik organizirala je studentsko Business Plan natjecanje. 
18.03.2016.


Na završnoj konferenciji studentskog natjecanja projekta Postani/ostani poduzetnik, koja se održala 17. ožujka 2016. na Ekonomskom fakultetu Zagreb, proglašeni su pobjednici studentskog natjecanja. Pet najboljih timova koji su osvojili naprednu edukaciju su: "Plant growth and domestic use", "Schola (eSch)", "Iskopavajući budućnost", "Gilenium" i "Escape the life".  A najbolji od najboljih je tim "Escape the life" koji je kao nagradu dobio i 6 mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb!

Razvojna agencija Zagreb je u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik organizirala studentsko Business Plan natjecanje kako bi studentima koji često imaju briljantne ideje, ali nisu sigurni kako i odakle krenuti, olakšali put u poduzetničke vode. Od preko 100 prijava studenata za sudjelovanjem na natjecanju, odabrano je 25 timova koji su uz mentorsku podršku svoje poduzetničke ideje razradili i uobličili u perspektivne poslovne planove. Veliki interes zagrebačkih studenata za sudjelovanje na studentskom natjecanju projekta Postani/ostani poduzetnik dokaz je da se poduzetnički potencijal krije u studentskoj populaciji, što ulijeva nadu u svjetliju gospodarsku budućnost.

Na završnoj konferenciji studentskog natjecanja projekta Postani/ostani poduzetnik, koja se održala 17. ožujka 2016. na Ekonomskom fakultetu Zagreb, proglašeni su pobjednici studentskog natjecanja - pet najboljih timova.
Podršku sudionicima natjecanja dali su direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić i predstavnici partnera projekta: izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Nera Pavić, pomoćnica pročelnice u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Ante Mislav Omazić, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom na Ekonomskom fakultetu Zagreb koji su inspirativnim govorima nadahnuli studente  za ulazak u poduzetničke vode.
Također, kako bi se dodatno ohrabrili, studentima je predstavljena uspješna poduzetnička priča proizašla iz studentskog projekta. Svoja iskustva u poduzetništvu je prezentirao Hrvoje Nikola Vučemilo, direktor tvrtke Membrain projektiranja iz Tehnološkog parka Zagreb. Kao rezultat cjelokupnog natjecanja, odabrano je pet najboljih timova koji su osvojili naprednu edukaciju za stjecanje poduzetničkih vještina.
Odabrani timovi su:
"Plant growth and domestic use" - edukativni set za kućnu sadnju biljaka
"Schola (eSch)"- sustav za izradu pametnih udžbenika
"Iskopavajući budućnost" - edukativne radionice o arheologija u službi znanosti i turizma
"Gilenium" - cloud poslovna platforma za poduzetnike
"Escape the life"- aplikacija za opuštanje u virtualnoj stvarnosti.
Najbolji od najboljih je tim "Escape the life" koji je kao nagradu dobio i 6 mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.
Svojim predanim radom i angažmanom sudionici studentskog natjecanja su pokazali da imaju zavidan poduzetnički potencijal, a podršku na njihovom poduzetničkom putu će im pružiti Razvojna agencija Zagreb.
Projekt Postani/ostani poduzetnik (POP) namijenjen je studentima na području grada Zagreba s ciljem poticanja inovativnog poduzetništva, širenja poduzetničke kulture te poboljšanja obrazovanja usmjerenog na poduzetništvo.
Razvojna agencija Zagreb je nositelj projekta. Partneri na projektu su Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Ekonomski fakultet u suradnji sa SEECEL-om.
Cilj projekta je uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreba kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start up poduzetništva te učenja za isto.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 242 196,58 kn od čega je iznos EU potpore 218 865,26 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 

Gradske vijesti - 2016.