clanak False

Izaslanstvo Ministarstva kulture Republike Srbije kod gradonačelnika

28.01.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je u zgradi Gradske uprave primio izaslanstvo Ministarstva kulture Republike Srbije predvođeno ministrom Vladanom Vukosavljevićem, a koje je u dvodnevnome službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku smo govorili o mogućnosti uspostave tješnje suradnje na kulturnome području između Beograda i Zagreba, što ujedno podrazumijeva i suradnju između Republike Hrvatske i Republike Srbije. Na tome tragu smo dogovorili i zadužili suradnike ministra Vukosavljevića i  gradonačelnika Grada Beograda da odrede prioritetne projekte na polju kulturne kolaboracije, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ministar Vukosavljević je gradonačelniku Bandiću zahvalio na susretu. Na novinarski upit o sastanku s hrvatskom ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek,  ministar je komentirao  kako smatra da u Hrvatskoj ima dobre sugovornike čiji se argumenti razmatraju na jasan i otvoren način, u dobrome duhu i s iskrenim namjerama. Tim se povodom osvrnuo i na trenutne hrvatsko-srpske odnose ističući kako vrijeme čini svoje i da se stvari polako smiruju te da se dolazi do metodološki ispravnih podataka, do logike i činjenica. Kada zdrav razum i logika progovaraju umjesto strasti, Srbija i Hrvatska postižu bolje rezultate u međusobnoj suradnji.
 

Gradske vijesti - 2019.