clanak False

Izaslanstvo Grada Sinja kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić primio je obnašateljicu dužnosti gradonačelnika Grada Sinja Kristinu Križanac i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj.
15.06.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi obnašateljicu dužnosti gradonačelnika Grada Sinja Kristinu Križanac i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, predvođeno predsjednikom Stipom Jukićem.

Gosti su gradonačelnika i njegove suradnike upoznali s pripremama za proslavu 300. obljetnice krunjenja slike čudotvorne Gospe Sinjske koja će biti obilježena središnjim slavljem 25. rujna te s pripremama za održavanje 301. Alke od 5. do 7. kolovoza.

Alka  je hrvatski kulturni brend, zaštitni znak naše zemlje, rekao je gradonačelnik naglasivši da će ova i slične manifestacije uvijek imati punu potporu glavnog grada Hrvatske.  

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sinja je u izjavi za medije nakon sastanka istaknula da Grad Zagreb i Grad Sinj već dugi niz godina veže prijateljstvo koje su prošle godine u kolovozu i potvrdili potpisivanjem Povelje o suradnji i prijateljstvu.
Manifestacije koje se događaju na području Sinja i Cetinske krajine, a srodne su manifestacijama koje se događaju u Zagrebu nastojat ćemo umrežiti kroz Klaster Sinjska alka čime ćemo prijateljstvo proširiti i na druga područja, naglasila je Križanac.

Na sastanak u Gradsku upravu stigli su i članovi Upravnog odbora Društva: alkarski vojvoda Ante Vučić, tajnik Ivan Nasić te arambaša Ivo Vukasović i alkar Hrvoje Filipović Grčić.
 

Gradske vijesti - 2016.