clanak False

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata u ZGForumu proslavilo 25 godina postojanja

22.11.2017.
Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata proslavilo je 20. studenoga 2017. godine u ZgForumu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada 25. godišnjicu rada. Uzvanike, krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere i predstavnike institucija odgovornih za krajobrazno planiranje prostora, uime Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada s kojim HDKA ima dugogodišnju plodnu suradnju pozdravila je Ana Magdić, voditeljica Odjela za prezentaciju projekata (ZgForum), a dogđanje je vodio Mario Jukić, predsjednik HDKA.

Proslava ove značajne obljetnice, četvrt stoljeća neprekidnog rada društva krajobraznih arhitekata iz cijele Hrvatske, bila je prigoda da se zaslužnim pojedincima i ustanovama u zemlji i inozemstvu dodijele počasna članstva i priznanja.

Počasna članstva
 dodijeljena su članovima osnivačke skupštine i prvog Upravnog odbora: prof.dr.sc. Sonji Jurković, dipl.ing.arh., prof.dr.sc. Branki Aničić, dipl.ing.agr., dr.sc. Lidu Sošiću, dipl.ing.pejz.arh., prof.dr.sc. Mladenu Obadu Šćitarociju, dipl.ing.arh., Jadranki Janjić, dipl.ing.šum., Jasminki Hrabač, dipl.ing.arh., Branki Ivaniš, dipl.ing.agr., Franki Odak, dipl.ing.arh., Slobodanu Bajagiću, dipl.ing.šum. i Draženu Grgureviću, dipl.ing.šum.

Počasno članstvo za potporu HDKA dodijeljeno je u ZgForumu krajobraznom arhitektu iz Velike Britanije Nigelu Thorneu, koji je svojim znanjem i dugodišnjim iskustvom podupirao udruženje u njegovim aktivnostima te bio značajna potpora u radu i komunikaciji s IFLA World i IFLA Europe. Nigel Thorne od 2010. do 2013. bio je u dva mandata predsjednik Europskog udruženja krajobraznih arhitekata te je za vrijeme njegova mandata HDKA je postalo aktivan član IFLA Europe. U Hrvatsku dolazi od 2014. godine kao glavni predavač u sklopu modula „Krajobrazna arhitektura“ Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, a dao je i značajan doprinos djelovanju HDKA u osmišljavanju projekata, kao i u njihovoj realizaciji.
 
Priznanja za prijateljski odnos i suradnju dodijeljena su Udruženju pejzažnih arhitekata Srbije i Društvu krajinskih arhitektov Slovenije čiji su predstavnici prisustvovali proslavi.

Aktivnosti