clanak False

Hrvatski paraolimpijci spremni za Rio

U povodu odličnih rezultata na Europskome prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom i nadolazećih Paraolimpijskih igara održana je konferencija za novinare. 
20.06.2016.
Nakon odličnih rezultata na Europskome prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom i u povodu nadolazećih Paraolimpijskih igara održana je konferencija za novinare u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a na kojoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin. 

Ovo je najveći uspjeh hrvatskih atletičara s invaliditetom na jednome prvenstvu – objasnio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. - Vratili smo se sa osam medalja, od čega su čak četiri zlatne i četiri srebrne, što nas po prvi put svrstava među deset najboljih reprezentacija Staroga kontinenta.

Zamjenica gradonačelnika je pohvalila izuzetan uspjeh atletičarki i atletičara te im je poželjela sportsku sreću na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kolovozu. Kako se čulo, 15 hrvatskih sportaša je osiguralo nastup na Igrama, a Savez se nada da će natjecatelji svojim dobrim rezultatima u preostalim kvalifikacijskim borbama osigurati Hrvatskoj i 16. putnika. 

Na IPC Europskome prvenstvu u talijanskome Grossetu se natjecalo više od 600 sportaša iz 36 zemalja. Hrvatske boje su branile 3 atletičarke i 14 atletičara, a uz četiri zlata i četiri srebra su postavili i novi svjetski rekord, onaj Branimira Budetića u bacanju koplja.

Gradske vijesti - 2016.