clanak False

Gradonačelnikov prijem u povodu Europskih sveučilišnih igara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  bio je domaćin prijema što se u galeriji Klovićevi dvori održao u povodu Europskih sveučilišnih igara. 
14.07.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  bio je domaćin prijema što se u galeriji Klovićevi dvori održao u povodu Europskih sveučilišnih igara. Prijemu su, uz predstavnike Sveučilišnih igara, prisustvovali i predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Tomislav Madžar, zatim predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednik Organizacijskog odbora ESI 2016. Zrinko Čustonja, predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije Adam Roczek, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin i mnogi drugi visoki uzvanici.

Nakon sinoćnjeg veličanstvenog otvaranja, ponosan sam što sam gradonačelnik Zagreba i što su Rijeka i Zagreb domaćini najveće priredbe, od Univerzijade, koja se dogodila u Republici Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Bandić zamolivši okupljene da pljeskom pozdrave europsku mladost - preko 5500 mladih ljudi koji će narednih 12 dana boraviti u Hrvatskoj.

Ovom prilikom, predsjednik Organizacijskog odbora ESI 2016. Zrinko Čustonja osobito je zahvalio gradonačelniku na svoj potpori koju su imali u organizaciji ove velike manifestacije, uručivši mu set medalja - zlatnu, srebrnu i brončanu. Zlatne medalje je Čustonja uručio i zamjenici gradonačelnika Vesni Kusin te pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivici Lovriću.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije Adam Roczek zahvalivši se također gradonačelniku Bandiću i istaknuvši kako je Zagreb jedini grad u Europi koji je ugostio i Univerzijadu 1987. i Europske sveučilišne igre.

Kako se čulo, u trenutku gradonačelnikova prijema, Hrvatska je već osvojila čak 14 medalja – 7 u u karateu te 7 u veslanju. Nakon protokolarnog dijela programa, izveden je glazbeno-scenski program Mozart u vrtu, pod dirigentskom palicom Igora Tatarevića.
 

Gradske vijesti - 2016.