clanak False

Gradonačelnik u Vukovaru

Kao nastavak suradnje Zagreba i Vukovara, gradonačelnik Bandić sastao se u vukovarskoj gradskoj vijećnici sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom.
28.01.2016.

Galerija fotografija

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u četvrtak, 28. siječnja, boravio je u Vukovaru. U Gradskoj upravi Grada Vukovara sastao se sa zamjenikom gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom i pročelnicom Upravnog odjela za opće poslove i Ureda gradonačelnika Sanjom Tokić.

Na sastanku je bilo riječi o jačanju suradnje Zagreba i Vukovara te je dogovoreno da će dva grada u veljači potpisati Povelju o suradnji i prijateljstvu, nakon što su obje Skupštine donijele odgovarajuće zaključke.

Prije toga je gradonačelnik zajedno sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeću na Memorijalnome groblju žrtava Domovinskog rata. Ovo je mjesto s kojeg se dolazi u posjet Vukovaru. Vukovar je najzaslužniji grad u Hrvatskoj što imamo slobodu i demokraciju, i  herojski Knin je zaslužan, i ostali gradovi su bitni, baš kako su bitni i svi ljudi koji su stradali za slobodnu i suverenu Hrvatsku. Ali, Vukovar kao Panteon svijetli iz hrvatske patnje i svega što je prošla Hrvatska i zato smo ovdje da zapalimo svijeću i poklonimo se žrtvi Vukovara! – istaknuo je gradonačelnik.

Vijenac je položio i svijeću zapalio i na grobu zapovjednika obrane Vukovara, generala Blage Zadre.

Tijekom svoga boravka u Gradu Heroju, gradonačelnik je posjetio brojne udruge i društva te se družio s Vukovarcima.

Posjetio je Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Borovu Naselju, a tamošnjemu šahovskom klubu je poklonio šahovske ploče. Susreo se i s članovima Udruge umirovljenika kojima je Grad donirao 25 tisuća kuna. Doček su gradonačelniku priredili i predstavnici Ansambla narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Gradonačelnikov dan u Vukovaru je završio posjetom Hrvatskomu kulturno-umjetničkom društvu Dunav.

Gradske vijesti - 2016.