clanak False

Gradonačelnik primio gradonačelnika Sarajeva

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi  gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i glavnog tajnika Gradske uprave Elvira Hadžiahmetovića.
04.01.2016.

 

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi  gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i glavnog tajnika Gradske uprave Elvira Hadžiahmetovića.

Nakon susreta gradonačelnik Ivo Komšić napomenuo je da su u Zagreb došli jer su očekivali da će se održati Snježna kraljica, ali i zbog toga što su htjeli razgovarati o organizaciji sljemenske utrke budući da su oni 2019. domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF.
Sljemenska utrka je vrhunski organizirana, dodao je gradonačelnik Sarajeva, a sva iskustva vezana uz njezinu organizaciju će nam biti korisna za pripremanje EYOF-a. Želimo tijesno surađivati budući da Zagreb ima veliko iskustvo u organizaciji ovakvih i sličnih manifestacija.

Dragutin Žiljak naglasio je da je zbog male nadmorske visine organizacija Snježne kraljice nadasve zahtjevna i traži puno truda. U Austriji se, naime, skijaške utrke održavaju na puno većim visinama, dodao je Žiljak, najavivši da skijaška sezona na Sljemenu za građanstvo počinje sutra, 5. siječnja, u 9,00 sati, te da je za skijaše uređen crveni spust. Priprema staze za građanstvo zahtijeva više truda i posla nego za profesionalnu skijašku utrku zbog toga što se priprema duža i šira staza na kojoj je potrebno i više sigurnosnih mjera, napomenuo je na kraju Upravitelj skijališta.
 

Nakon susreta u Gradskoj upravi, gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s gostima iz Sarajeva, obišao je sljemenski Crveni spust uoči sutrašnjeg otvaranja za građane.


Gradske vijesti - 2016.