clanak False

Gradonačelnik otvorio radove na izgradnji tri fontane uz Ulicu HBZ

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna.
01.02.2016.


(Hina) -  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana.  
Novinarima je izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić.

Na kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš da gradi fontane iako Trnje još nema riješen vodovod i odvodnju, a Zagreb nema žičaru za Sljeme, Bandić je rekao kako bivšoj ministrici ne preostaje ništa drugo nego da kritizira, te ustvrdio da je problem vodovoda riješen, a žičara će biti gotova do kraja 2017. godine.

Voditelj izgradnje fontana Ivica Blažun rekao je da će se napraviti još tri bazena s dvije kontrolne sobe, hortikulturnim uređenjem i amfiteatrom u južnom dijelu koji će služiti za prezentacije i projekcije na vodenoj površini. Postoji i tehnička mogućnost za klizalište na već postojećim plohama fontana.
 

VIŠE o radovima i fotogalerija

Gradske vijesti - 2016.