clanak False

Gradonačelnik obišao gradilište fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradilište fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice koje bi, prema najavi, trebale biti gotove do 1. srpnja ove godine.
02.06.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros, sa suradnicima, gradilište fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, gdje je 1. veljače započela II. faza radova - gradnja tri fontane koja, kako je gradonačelnik najavio, završava 1. srpnja ove godine, kada počinje probni rad u dužini od 90 dana.

Evo nas ovdje nakon četiri mjeseca trajanja radova kako bismo vidjeli odvija li se sve prema planu. Ovo će biti nastavak najljepšeg poteza u gradu – Lenucijeve potkove – obogaćen rapsodijom cvijeća, vode i svjetla, istaknuo je gradonačelnik Bandić.
Za mjesec i pol postat će java ono što sam, zajedno s arhitekticom Njirić, zamislio prije pet-šest godina, a 1. srpnja, kada će krenuti voda iz fontana i kada bude uređen okolni prostor, vidjet ćete o čemu sam sanjao.

Arhitektica Helena Paver Njirić istaknula je da je zadovoljna s realizacijom radova te da su u tijeku dogovori oko načina uređenja prostora oko fontana.

Investicija za gradnju ove tri fontane, kontrolne sobe u postojećem prolazu ispod zapadnog traka ulice Hrvatske bratske zajednice te uređenje okoliša i staza iznosi 24.600.000,00 bez PDV-a, rekao je voditelj Projekta Ivica Blažun, dodavši da će tehnički posao biti gotov 1. srpnja, a tijekom probnog rada od 90 dana, testirat će se tehnika i funkcioniranje fontana.


Pogledajte FOTOGALERIJU

Gradske vijesti - 2016.