clanak False

Gradonačelnik čestitao srebrnim igračicama bridža

Hrvatske bridžistice Marina Pilipović i Nikica Šver osvojile su srebro na Svjetskim bridž igrama, a proslavi tog velikog uspjeha pridružio se i gradonačelnik Bandić. 
20.09.2016.
Hrvatske bridžistice Marina Pilipović i Nikica Šver, dugogodišnje članice hrvatske reprezentacije, osvojile su srebrnu medalju na Svjetskim bridž igrama u kategoriji ženskih parova. Proslavi njihova povijesnog uspjeha, održanoj u prostorijama Hrvatskog bridž saveza, pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić, uputivši im srdačnu čestitku.

Ovo je jedan od najvećih rezultata u povijesti hrvatskog bridža, uz broncu osvojenu na Europskom prvenstvu prije 20 godina, kojim su Pilipović i Šver dokazale da ih s razlogom uvrštavaju u najjače svjetske parove.
Na 15. Svjetskim bridž igrama, tzv. Bridž olimpijadi, što su se održale u poljskom gradu Wroclawu, nastupili su igrači iz 69 zemalja, a pobjednice su bridžistice iz Izraela, koje su za samo jedan bod bile bolje od Hrvatica.

Bridž je kartaška igra, priznata kao sport, ujedno i najrasprostranjenija misaona igra na svijetu. Na Olimpijadi koja se održava svake četiri godine, nastupio je i još jedan par iz Hrvatske, Kiril Marinovski i Marko Šipuš  koji su u  svojoj konkurenciji zauzeli 44. mjesto.


Gradske vijesti - 2016.