clanak False

Gradonačelnik Bandić priredio novogodišnji prijem za članove diplomatskog zbora

24.01.2019.
(Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u četvrtak je u palači Dverce priredio tradicionalni novogodišnji prijem za članove diplomatskog zbora te im zahvalio na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji tijekom 2018., a u ime svih Zagrepčana, zaposlenika i gradskih institucija i u svoje osobno ime poželio im je još uspješniju i produktivniju 2019.

Predstavnicima diplomatskog zbora na čelu s apostolskim nuncijem, nadbiskupom Giuseppeom Pintom, zagrebački gradonačelnik izrazio je osobnu potporu i zahvalnost na svemu što čine kako bi doprinijeli ugledu, ne samo glavnog grada, nego i cijele Hrvatske.
"Vjerujem da ćemo, kao i do sada, ujedinjeni oko ideje boljitka sviju, uspješno stvarati nove vrijednosti te dodatno razvijati potencijale našeg grada. Ispred nas je 2019. - godina ispunjena prilikama, izazovima i promjenama", poručio je Bandić. 
Istaknuo je kako je ponosan što se Zagreb "gradi kao grad ugodnog života, poslovni centar i prepoznatljiva turistička destinacija", a osvrnuo se i na aktivnosti u promicanju suradnje između Zagreba i gradova prijatelja te na obilježavanje velikih 50 godina prijateljstva Zagreba i Sankt Peterburga.
"U ovoj godini nastavljamo naše napore u suradnji koja je nužna kako bismo jačali poziciju Zagreba kao prepoznate europske i svjetske metropole. Jačanje povezanosti i razmjena pozitivnih iskustava preduvjet su za Zagreb - grad po mjeri čovjeka - koji prihvaća i potiče multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost. Tu važnu ulogu ima i razvoj turizma", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.
Dodao je kako je neizostavan i zagrebački Advent, koji je tri godine uzastopno proglašen najboljom božićnom destinacijom, te iako se prošle godine nisu mogli natjecati, ipak je bio veći, bogatiji i raznovrsniji, a dobru praksu nastavit će i u ovoj godini.  
Bandić je naglasio da se u ovoj godini pripremaju i za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020., što će Zagrebu pružiti dodatne prilike za razvoj i prepoznatljivost, ali i zahtijevati znatnu logistiku i pripremu za intenzivnih šest mjeseci tijekom kojih će se odvijati brojna važna događanja na najvišoj razini. Napomenuo je da je u tijeku organizacija promocije glavnog grada zemlje predsjedateljice u europskim metropolama, s posebnim naglaskom na gradove prijatelje Zagreba.

"Poštovane ekscelencije i dragi prijatelji, želim vam puno uspjeha u vašoj diplomatskoj misiji, a vama osobno i vašim obiteljima ugodan i miran boravak u našemu gradu", istaknuo je Bandić.
U ime diplomatskog zbora apostolski nuncij nadbiskup Giuseppe Pinto zahvalio je gradonačelniku Bandiću na pozivu na tradicionalno druženje te što im pomaže u izvršavanju njihovih misija.
Siguran je da svi oni dobro znaju da su Ured gradonačelnika i uredi njegovih suradnika uvijek za njih otvoreni i da im posvećuju posebnu pozornost. 
"Nova godina je poput 'prazne knjige' a olovka je u našim rukama. To je prilika da ispišemo prekrasne priče o nama samima", istaknuo je te zaželio gradonačelniku Bandiću i njegovim djelatnicima najtoplije želje za uspješnu 2019. uz nadu da će i ova nova godina, kao i prethodne, biti ispunjena sa prekrasnim pričama o Zagrebu koje će ispisati "olovka koja je u našim rukama". "Neka Bog blagoslovi sve nas uz pomoć Majke Božje Kamenitih vrata na putu u novu 2019.", poručio je apostolski nuncij nadbiskup Giuseppe  Pinto.
.

Gradske vijesti - 2019.