clanak False

Financijska pomoć stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije

25.01.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je Zaključak o korištenju sredstava proračunske zalihe u iznosu od 3.300.000,00 kuna kako bi pomogao stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Sredstva će biti usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine.

'Ovom humanitarnom i prijateljskom gestom Grad Zagreb pomaže pogođene gradove Petrinju, Glinu, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu te općine Lekenik, Sunju, Donje Kukuruzare, Majur, Dvor, Topusko i Gvozd. Svatko od njih primit će financijsku pomoć u iznosu od 300.000,00 kn za sanaciju šteta uzrokovanih potresom. Suosjećamo s našim prijateljima jer smo nažalost i sami prošli sve to.  Moralna je obveza glavnog grada Republike Hrvatske pomoći gradovima, općinama i naseljima stradalima u Domovinskome ratu kao i pogođenima elementarnim nepogodama, što smo ovom prilikom i pokazali', poručio je gradonačelnik. 

Ovim putem podsjećamo i kako je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i osobno posjetio stradala područja, te kako su zagrebačke gradske službe, prema nalogu gradonačelnika, promptno upućene na potresom razoreno područje Sisačko-moslavačke županije. 

 

Aktivnosti