clanak False

Gradonačelnik Tomašević primio članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj

24.08.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u Muzeju grada Zagreba članove Diplomatskog zbora zemalja članica Europske unije, Apostolske nuncijature, Predstavništva Europske komisije i Veleposlanstva Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Zahvaljujući gostima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, gradonačelnik je istaknuo da je Grad Zagreb spreman dijeliti odgovornost s ostalim gradovima i zemljama Europe, kako bi zajedničkim snagama izgradili lokalne zajednice otporne na klimatske krize, u kojima se njeguju demokracija i ljudska prava, koje su solidarne prema onima koji su slabiji i koje teže smanjiti društvene nejednakosti. Naglasio je da te vrijednosti Europu čine jednom od najugodnijih mjesta za život na svijetu.  

„Zagreb je suočen s raznim izazovima, od njih ne želimo bježati. Brojna višegodišnja iskustva naših članova u zaštiti ljudskih prava, borbi protiv korupcije i demokratizacije počeli smo  provoditi u Zagrebu. U tom smislu predano nastavljamo raditi na zaštiti nacionalnih manjina, izbjeglica, LGBT osoba, podižemo standarde u poštivanju rodne jednakosti i vjerujemo da će Zagreb biti grad prihvaćanja i prostor poštivanja ljudskih prava“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević. Naglasio je, također, važnost suradnje europskih glavnih i većih gradova pri rješavanju problema vezanih za stambeno pitanje mladih ljudi, jer, pogotovo u Hrvatskoj, sve više mladih nisu sposobni iskoristiti poticaje da bi rješili svoj stambeni status. 

Gradonačelnik je najavio prijem i za ostale članove Diplomatskog zbora u skoroj budućnosti. 

Gradske vijesti - 2021.